Fra 2900 liter olie til 5500 kWt med jordvarme

Fra 2900 liter olie til 5500 kWt med jordvarme

At konvertere 2900 liter olie til blot 5500 kWt, er faktisk ikke hokus pokus men sund fornuft.

Du kan, ligesom Nels, spare mange penge ved skift til et jordvarmeanlæg, samtidig med at du sender miljøet en kærlig tanke. Ja den har vi jo hørt før, men det passer i langt de fleste tilfælde. Alternativ energi er skønt for miljøet og vi vil jo alle gerne have at, vore børn og deres børnebørn skal have en smuk verden. Faktisk er besparelserne på skift fra et oliefyr til et jordvarmeanlæg med en varmepumpe fra SVK ret store.

Her fortæller Nels Christensen fra Hedensted om sin oplevelse med et jordvarmeanlæg fra SVK Energi:

"I juni måned 2008, fik vi opstillet et SVK Energi jordvarmeanlæg. Før den tid brugte vi olie til opvarmning – ca. 2.900 liter årligt. Boligen er på ca. 166 m2 og rumtemperaturen ca. 24-25 grader.

Jordvarmeanlægget klarede det nemt med et forbrug på 5.500 kWt det første år. I perioden fra 15. december 2009 – 1. februar 2010, hvor udendørstemperaturen i perioden har været ned til -16 grader leverede anlægget en konstant varme i huset på 24-25 grader. Merforbruget i denne periode i forhold til året før, har været på 6 kWt. pr. døgn.

Anlægget har kørt fuldt tilfredsstillende siden installationen., hvor såvel kapacitet til varme og varmt vand så rigeligt er dækket ind."

Har du også brændeovn, kan du læse Kaj og Mariannas historie om, hvordan grundig vejledning fik dem til at skifte fra oliefyr til ren jordvarme her.

Er du mere interesseret i at høre om hvor meget du kan spare ved at skifte fra oliefyr til jordvarme, har vi en online beregner du kan bruge.