Jordvarme som vedvarende energikilde

Brug haven som varmekilde og få stabil og billig opvarmning, hvor varmen flyder direkte ind i din bolig året rundt. Jordvarme giver dig store besparelser på varmeregningen samtidig med, at du bruger en miljøvenlig energikilde.

Med jordvarme udnytter du varmen fra jorden i haven, og får varmet bolig og vand op med vedvarende energi. Produktionen af energien fra jordvarme kræver strøm til en varmepumpe, men den energi, der bruges til det, får du tre gange igen, så forbruget af energi er langt lavere, end den mængde energi du får til at varme dit hus op.

Det gør det også til en langt billigere varmemetode. Besparelserne kan nå helt op på 70%, afhængig af hvilken energikilde du brugte forinden. Udgifterne til drift af anlægget består kun af strømforbruget til varmepumpen, så du får en langt billigere opvarmningsmetode med jordvarme.

Kontakt SVK-Energi for at få viden om fordelene ved at få jordvarme til din bolig.

Kontakt os her

Se hvad vi tilbyder

Besparelser på op til 70%

Ved at gå over til jordvarme opnår du store besparelser på varmeregningen, da varmen kommer flydende ind i huset ude fra havens gratis energiressourcer.

Skifter du eksempelvis oliefyret ud med jordvarme, kan du opnå besparelser på op til 70% på varmeregningen, når installationen er tjent hjem. Det er den typisk efter 5-7 år. Ved overgang fra gas er det tæt på at være samme besparelse. Går du fra træpiller til jordvarme kan du nå besparelser på op til 25%. Skifter du fra fast brændsel, oplever vi ofte, at det sker pga. komforten, da jordvarmen ikke skal passes på daglig basis, men kører helt af sig selv.

Desuden er jordvarme en energivenlig løsning med udnyttelsen af solens opvarmning af din havejord og uden udledning af skadelige stoffer, f.eks. CO2 og partikler, mens olie, gas og fast brændsel ikke efterlader samme positive aftryk.

Kontakt os og lad os se på pris og besparelser for din bolig.

Kontakt os her

Se hvad vi tilbyder

Varmepumper

Hos SVK-Energi producerer vi selv varmepumperne, og skaber god, solid kvalitet, som I kan regne med. Vi sætter en ære i at lave dansk producerede pumper, og holde produktionen her i landet, hvilket også gør pumperne billigere på lang sigt, sammenlignet med, hvis vi skulle importere dem fra udlandet.

Når vi sætter anlægget op hos dig, giver det dig et godt fundament for mange års stabil varmeproduktion. Med vores dybe viden om alle delene, laver vi også nemt det obligatoriske årlige eftersyn på varmepumpen for dig, som vi tilbyder ved siden af.

Sådan virker jordvarme

Et jordvarmeanlæg består af slanger med vand tilført en frostsikker væske, der graves ned i 90 centimeters dybde i din have. Slangerne forbindes til en jordvarmepumpe inde i huset, som optager varmen fra jorden. I varmepumpens fordamper skabes energi igennem fordampning, og temperaturstigningen her øges yderligere i den videre proces igennem varmepumpens kompressor og kondensator, hvor energiudvindingen sker igennem tryk.

Temperaturen er nu blevet så tilstrækkelig høj, at boligen og brugsvandet kan opvarmes. Herfra begynder processen forfra, når vandet med frostvæske løber tilbage ud i slangerne i din have og optager ny varme.

Fordele ved jordvarme:

  • Anlægget holder i mange år og er næsten vedligeholdelsesfri

  • Du mindsker dit CO2-aftryk betragteligt med jordvarme

  • Værdien af din bolig stiger med det forbedrede energiforbrug

  • Et jordvarmeanlæg producerer 4-5 gange så meget energi som det forbruger

Areal og dybde for jordvarme

Jordvarmeslangerne graves ned i jorden i en dybde af ca. 90 cm. Arealet, som jordvarmeslangerne skal ligge på, skal være stort nok til at slangerne kan bredes ud over grunden.

Jordvarme kan installeres i både nye og ældre huse.

Drift af jordvarmeanlæg

Driften af et jordvarmeanlæg er tæt på vedligeholdelsesfri. Det eneste du skal huske, er det årlige lovpligtige eftersyn, som vi står klar til at lave for dig – og hvor vi sjældent oplever behov for udbedring af skader. Vi tilbyder at lave eftersynet for dig, hvor vi tjekker energieffektiviteten af dit system, så du er sikker på, at det yder det det skal, og herfra kan du glæde dig over al den miljøvenlige energi, der flyder ind i dit hus.

Beregn dine besparelser ved at gå over til jordvarme

 Beregn her

Kontakt os for at få mere specifik viden om jordvarme til netop din bolig.

Kontakt os her

Se hvad vi tilbyder