Er jordvarme noget for dig?

  • Er jordvarme noget for dig?

D. 27 april 2015

Jordvarmeanlægget består af en slange, der graves ned i din have og en varmepumpe, der monteres indendørs.

På solskinsdage eller blot når solen skinner, opvarmes jorden og en stor mængde af energi bliver lagret i øverste jordlag. Energien suges ud af jordlaget via jordslangen og transporteres løbende via frostsikker væske ind til vores varmepumpe. Dernæst omdanner varmepumpen varmen til så høje temperaturer, at det matcher boligens behov.

Metoderne der i dag benyttes når vi etablerer jordvarme ved dit hus kræver bl.a. gravearbejde. Det foregår ved at slangerne trækkes ned gennem jorden, lidt på samme måde som når en landmand sår nye planter på sin mark. Altså står du ikke med en total ødelagt have bagefter - da alt foretages så skånsomt som muligt.

Elementerne ved jordvarme der sammen skaber et komplet jordvarmeanlæg

1. Jordslange.

2. Varmepumpe, Styring og varmtvandsbeholder. 

3. Centralvarmeanlæg

Solens varme lagres nu i jorden og det er den varme dit nye jordvarmeanlæg udnytter. Der skal naturligvis bruges strøm til at drive din varmepumpe og anlægget, men forbruget her er så lille at du faktisk kan spare helt op til 70% på det samlede energiforbrug. Det vil sige den samme mængde varme og varmt vand -men til 1/3 af prisen sammenlignet med eksempelvis oliefyr.  

Der er mange penge at spare ved at vælge vedvarende energi, når boligen skal varmes op.

Klik på *linket og se en kort tvudsendelse om en forbruger der har fået installeret jordvarme.

http://www.tveast.dk/video/varmepumper

 

*Bemærk at udsendelsen er fra TV ØST og omhandler ikke vores specifikke anlæg.